Arkitektur-tur til København

Bygninger er ikke livløse genstande. De er levende og trækker vejret og har ligesom mennesker et ydre og et indre, en krop og en sjæl. Hvordan tegner man da en bygning, der synger? En bygning der besidder personlighed, menneskelighed og skønhed? Hvor skal man begynde? – Daniel Liebeskind

Arkitektur, Louisiana

Tidligt lørdag morgen d. 3. september stod BGK-holdet samlet på Esbjerg Banegård og ventede på det IC-tog, der skulle føre os til København. Omdrejningspunktet for ekskursionen var arkitektur og rum, og var ment som forberende studietur til det forløb om RUM, vi arbejder med efter sommerferien og som afsluttes med en efterårsudstilling til Kulturnatten d. 14. oktober. Forinden havde vi i undervisningen talt minimalisme, og vi havde set en film om den danske arkitekt Laurids de Thurah (1706-1759).

Første stop var Humlebæk og Louisiana med udstillingen Living: Arkitekturens grænser (01.06-02.10.2011), om rum, arkitektur, byplanlægning og hvordan vi vælger at bo afspejlet gennem foto, tegning, modeller, installationer, forskellighed og ensartethed.

Indretning, Louisiana

Efter en gåtur igennem København tog vi til det specielle udstillingssted, Cisternerne, hvor Arne Haugen Sørensen udstillede bronze og keramik i de mørke, fugtige rum i det gamle vandværk fra 1859 ved Frederiksberg Slot.

Søndag stod det på arkitekturrundfart i København. Fra vores hostel på Vandkunsten til Frederiksstaden via Christiansborg og Den Sorte Diamant på Slotsholmen. Derfra gik turen til Christiania og til Ørestaden, hvor vi så nærmere på Bjarke Ingels moderne lejlighedskompleks, 8-tallet.

Den Sorte Diamant, Slotsholmen

Fulde af indtryk og med spirende ideer drog vi hjem – klar til den nye opgave: At skabe vores egne RUM.

Arkitekturrundfart i Frederiksstaden

Reklamer

Om BGK Esbjerg

Bloggen opdateres af elever fra Billedkunstnerisk Grundkursus BGK på Esbjerg Kulturskole. Tegning, Maleri, Collage, Grafik, Skulptur, Installation, Fotografi, Performance, mm. Studierejser og ekskursioner. Dygtige lærere og gæstelærere. For dig der ønsker at arbejde seriøst med din kunst! www.kulturskolen.dk
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektur, Studietur. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s